Kıt Sermayeli Girişimci Kafalı İşsiz Olmak

İşsizlik maalesef ülkemizin dert yandığı sorunların başında gelmekte. Bu sorunun çözüleceği umudu ile en azından şuan 2020 Mayıs ayı itibarı ile öyle.Uzun süredir öyle aslında. Genç nufüsünun çokluğu ile övünen güzel ülkem maalesef bu nüfusun enerjisinden yararlanamamaktadır.Eğitime harcanan kaynak geri dönüşümü maalesef yeterince karşılayamıyor.Bunu işsiz üniversiteli oranından anlayabiliyoruz. Bir ve iki üniversite mezunu bireyler kendi branşlarını değil de ya asgari ücret ile herhangi bir işyerinde veya kıt sermayeleri ile kurdukları büfe,bakkal tarzı yerleri zar zor çarkı çevirmeye çalışıyorlar.Buna örnek kendimi verebilirim. Teknik öğretmenlik  lisans ve Sosyal Hizmetler önlisans bölümü mezunuyum ve kıt sermeya ile kurduğum küçük bir manavın çarkını döndürmeye çalışıyorum büyük zincir marketlere rekabetine rağmen.

Bir yandan da sabah akşam biriken borç,ödemen gereken ev ve işyeri faturaları ve elindeki az sermaye ile alternatif iş projeleri için kafa yoruyorsun.

Bütün bu psikoloji durum veya ruh haleti diyeyim içinde ilgilenmen gerekli olan bir ailen var. Gerilimli ruh dünyana rağmen mutlu görünmeli ve mutluluk vermelisin.Bunu başarmak gerçekten zor dolayısı ile bazen başarısız oluyon berebarinde gelen tartışma ve ayrı moralsizlik.

Her şeye rağmen şükür,kanaat,tevekkül ve dua,  Müminin en büyük silahı ve dayanğıdır.(Bizi Müslüman olmakla şereflendiren Allah’a hamd olsun).

Alternatif iş projeleri demiştik. Gerçekten efor isteyen bir mevzu.Çünkü birçok kombinasyonu düşünmek zorundasın. Ülkenin ekonomik durumu, milletin özellikle bulunduğun mahalin finansal durumu ve satınalma öncelikleri, ürünün tedariği ve tedarik maliyeti, en öenmli husus ve son nokta elindeki sermaye.

İşte bu kendin ile beyin fırtınası içinde birgün bir halı markasının online bayiliğini düşünürken öbür gün oyuncakçı, bebe giyim, oto aksesuar ,cafe,çaycı veya dürümcü açmayı düşünebiliyorsun.

Bu araştırma macerası içinde bugüne anlamını bilmediğim teraryum kelimesinin anlamını öğrenmiş hatta bununla ilgili iş yapmayı düşünme aşamasına gelmişimdir.

İlk defa duydu iseniz sizde açıklayayım tararyum; günümüzde oldukça moda bir hobi haline gelmiş olan teraryum latince kökenli bir kelimedir.Toprak manasına gelen terra ve akvaryum anlamına gelen arium kelimelerin birleşmesinden oluşur.

Mini ekosistem de diyebiliriz.


‘Teraryum, kapalı bir cam kap içinde bulunan küçük bir bahçe olup genellikle küçük bitkileri veya hayvanları saklamak ve gözlemlemek için kullanılan camdan yapılmış bir mahfazadır. Terraryumlar yapmak çok eğlencelidir ve aynı zamanda buharlaşma, yoğuşma ve çökeltme gösterdikleri için su döngüsü hakkında çocuklara öğretmenin harika bir yoludur. Teraryumdaki su kabın içine hapsedildiğinden, teraryumlar yıllarca sulanmadan yaşayabilir.


Teraryumlar, kum, taş, çakıl ve toprak katmanlarından, birkaç nefes alıp veren malzemeden karıştırılarak, toprağın nefes almasına yardımcı olur ve su, yukarı ve aşağı hareket eder. Bitkiler daha sonra bu küçük dünyaya ekilir ve yosun eklenir. Son olarak, çocuklar bu cam bahçelere küçük süslemeler seçebilir, bu da eğlenceli, sağlıklı ve güzel bir yaşam sanatı projesidir.’(Kaynak :habeturk)

Böylelikle bu iş fikri araştırma çalışmalarının bu şekil bilgi dağarcığınızın gelişmesi yönünde avantajları oluyor.

İşsiz olan ülkemin tüm fertlerinin gönüllerine göre iş, çalışan kardeş ve amca ve dayılarıma da iyi çalışma koşulları sosyal hayat ve mutmain maaş dilerim.

Rabbim ülkemi en gelişmiş ülke seviyesine taşımasını dualarımla…

 

 

 

 


Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder