Teknolojiyi Neden Bu Kadar Seviyoruz?

 


Teknolojinin hayatımızda muazzam yeri var.Teknolojiyi seviyor muyuz ? Cevabımız evet.Acaba teknolojiyi niye bu kadar seviyoruz diye sorduk mu kendimize hiç.Niye biliyor musun? Çünkü teknoloji beden (ceset) standartlarını ruh standartlarına yakınlaştırıyor bunu gören ruh da teknolojiyi bırakmıyor.



Şimdi normalde bedenim saatte kaç km yapıyor? 


Ortalama 4 peki şöyle sağlam bir arabaya binsen saatte kaç km yapıyor? 200-300 km yapıyor şimdi bir parça ruhun standartına yaklaşıyor mu ? 



Yaklaşıyor ruh bundan lezzet alıyor ya bunun uçağı yok mu beni füzeye de bağlayın diyor uzaya mı atacaksınız beni de füzeye bağlayın diyor. Niye çünkü cesetin standartlarını ruhun standartlarına yaklaştırdığında ruh bundan lezzet alıyor.

Şimdi normalde siz de kalbinize baktığınızda aynı anda tüm dostlarınızla görüşmek istersiniz.



Mesela cennete gittiğinizde Resullah (s.a.v) e kavuşmak için sıra beklemek istermisiniz yok zaten öyle birşey.

Demek ki aynı anda birçok kimse ile iletişim kurabilecek bir haslet bir özellik lazım.Peki bu özellik telefonda var mı var bir dokunuyorsun aynı anda on arkadaşına mesaj gönderiyon.

Demekki teknoloji aynı anda birçok kişi ile irtibat kurmak için kullanılabiliyor.Demek ki teknoloji beden özelliklerini bir parça ruha yaklaştırdığında ne oluyor? Ruh bırakmak istemiyor vazgeçmiyor ondan.

Şimdi biz hayatı sürekli ceset formatında yaşadığımızdan gerçekten ahiretin lezzetinin ne olduğunun farkında değiliz.

İşte bunu bilmediğimizden ceset standartlarında yaşadığımızdan affedersiniz hayvani özelliklerde hayat sürdüğümüzden zannediyoruz ki esas lezzet budur esas lezzet biraz daha mal biriktirmektir,esas lezzet yanlış haram bir maddeyi kullanmaktır zannediyoruz.

Kaynak: Hayalhanem (Facebook) Mehmet Yıldız'ın Ruhun Daralıyorsa Teknolojiye Sarıl  başlıklı Video Görselinden metine çevrilmiştir.




Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder