Ağaçta yetişen meyve kategorisinde bulunan ve 800’e yakın türü olan İncir Dutgiller ailesine aittir.Genellikle kuru olarak tüketilen İncir,antioksidan,lif,mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengin bir meyvedir.
Kendine özgü sütü olan incir kozmetik ürünlerinin hammaddesinde de kullanılır.Zengin içeriğe sahip bu besinin yaz aylarında düzenli tüketilmesinin bağırsak hastalıkları riskini indirgediği uzmanlar tarafından sıkça vurgulanmaktadır.
Potasyum kaynağı olması,sodyum ve magnezyum
içermesi,B3,B2,B6 ve K vitaminlerini içermesi ve zengin C vitamini deposu olması
nedeni ile vücudumuzu brçok hastalığa karşı doğal bir savunma mekanizması
oluşturmaktadır.
İncirin diğer besinlere nazaran az yağ içermesinden dolayı
kalp sağlığına önemli katkısı vardır.Ayrıca az miktarda kalori içermesine
rağmen yüksek enerji kaynağı olması diyet listelerinde yeri alması
kaçınılmazdır.
Yüksek tansiyon,kalp ve damar hastalıklarını önleme etkisi
büyüktür. Ayrıca kabızlık ve sindirim sorunu yaşayan kişilerin incir tüketmesi
önerilmektedir.
İçerdiği kalsiyum kemiklerin
güçlenmesine katkı sağladığı gibi antioksidan bakımından zengin olan
incir göz sağlığı için de önemli etkileri mevcuttur.
Yüce Allah’ın Müminlere mesajı niteliğinde olan Kuran-ı
Kerim’de de ismi zeytin ile birlikte (Bismillah) “vettiyni vezeytuni” (Andolsun
o incire o zeytine) şeklinde zikredilip yemin edilen Rabbimizin bize olan
sayısız nimetlerinden biri olan İncirin
faydaları saymakla bitmez..
İncir Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir?
Olgunlaşmamış incirin yaprak ve kökü arasında çıkan beyaz
sıvı incir sütüdür.Asidik özelliği olan bu süt mikrop öldürücü özelliğe
sahiptir.Eski çağlardan beri cilt hastalıklarında kullanılan incir
sütü,özellikle siğil ve dolama gibi iltihaplı rahatsızlıklara doğal ilaçtır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder