Opencart Nedir? Opencart Avantajları Nelerdir?


Geleneksel imkanlarla alışveriş yapabilmek bir ürünü satmak veya bir ürün veya ihtiyacını almak isteyen bir kişi fiziksel olarak bir konuma sahip bir ticaret kurumuna gitmek zorunda idi. Teknolojinin gelişmesi ile birikte bazı alışkanlıklar değişiklik gösterdiği gibi bazı alışveriş şekilleri de değişmiş yeni imkanlar meydana gelmiştir. Evinde koltuğunda oturup çayını yudumlayan bir kişi aynı anda başka şehirden hatta başka ülkeden alışveriş yapma imkanı kazanmıştır.Sanal ortamda yapılan bu alışverişe e-ticaret denmektedir.

E-Ticaret işleminin yapılabilmesi için internet ve bilgisayar yeterli değildir tabi. E-Ticaretin daha kolay ve pratik hale gelmesi için bazı bilişim uzman ve firmaların yaptığı çalışmalar önemli bir katkı sunmuştur.Bunlardan biri Opencart sistemidir.

Opencart Nedir?

Sanal ortamda ürün satmak isteyen isteyen şahıs ve kurumlar için geliştirilmiş PHP tabanlı, açık kaynak kodlu ücretsiz bir e-ticaret platformudur.

Opencart Sisteminin Avantajları Nelerdir?

1-Açık kodlu olması sebebi ile geliştirilebilir bir web sitesi altyapısı sunmaktadır.

2-Kolay kurulum ve kullanıcı dostu ara yüzü sayesinden kullanıcıya yönetim kolaylığı sağlamaktadır.

3-PHP tabanlı MySQL veri tabanı kullanılan bir platform olmasından dolayı ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmeler yapılabilir.

4-İstenildiği kadar belirli bir sınır olmaksızın ürün ve kategori eklenebilir.

5-Edinilen SSL sertifikası ile tüm bankaların sanal pos sistemleri kullanılabilir.

6-Çok çeşitli eklenti ve tema imkanı bulunduğundan ihtiyaca göre şekillendirilebilir.

7-Pazarlama modülü,kargo yönetim modülü ve ödeme yönetim modülü gibi pekçok modül sayesinden müşteriye kolay alışveriş imkanı sunulabilir.

Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder