Eğitim ve İş Paradoksu

 


Eskiler hep oku memur ol derlerdi. Onlar için en basit bir memurluk bile mükemmel bir paye idi. Belki haklılardı yaptıkları işlerin hep toz toprak emek isteyen işler olduğu için memurluk onlar için nezih bir işti.Her ay maaşın cebinde olacağı rahatı ile işler kesat mı gibi riskler ile kafanı yormuyorsun.Ancak hayvancılık, tarım, inşaat, ticaret gibi ekonominin temel unsurları da bir ülke için olmazsa olmazlardandır.

Mevzu şudur ki eğitimden beklenen gaye nihai hedef bir meslek sahibi olunmasıdır. Ama ne yazıkki üniversite ve meslek liseleri dahil mezunların büyük bir çoğunluğu kendi mesleğini icra etmemektedir.Yani eğitimden beklenen hedef gerçekleşmemektedir. Bu da büyük kaynak israfına sebebiyet vermektedir.

Eğitimin tek hedefi meslek edindirme değildir tabi kişilik gelişimi, milliyet ve ülke sevgisini kazandırmak, insan haklarına doğaya saygılı bireyler yetiştirmek de eğitimin gayesidir. Bunun için eğiticinin yani öğretmenlere de iyi akademik şartlar sunmak da önemlidir. Dört beş katlı bina girişlerine üniversite tabelası asmakla sorun çözülmüyor maalesef. Sonuç atanmayanlar ordusu zincir marketlerde raf dizen eğitim fakültesi mezunları manzarası ile karşılaşırız.

Üniversite veya lise özellikle meslek lisesi öğreci arkadaşlarımıza tavsiyem tek hedefiniz bir kamu kurumuna kapak atmak olmasın kendinizi msleğiniz üzerine yetiştirin özel sektöre yönelik de teknik uzmanlık edinin.Ayrıca yabancı bir dil öğrenme gayretinde bulunun.

 

Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder