E-Ticaret Nedir? E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

İnternetin hızlı bir şekilde gelişip yayılması ile bir çok faktör gibi ticaret için de dijital ortam cazib hale geldi.Böylece e-ticaret kavramı türemiş oldu.E-Ticareti şu şekilde tanımlayabiliriz;herhangi bir ürün veya hizmeti çeşitli ödeme yöntemi ile online olarak alınıp satılmasına e-ticaret denir.
E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler;

 E-Ticaret sitesi kurup ürün satışı yapabilmenin öncelikli yolu vergi mükellefi olmaktan geçer.Bunun için en azından şahıs firması veya adi ortaklık kurnak gerekir.Halıhazırda fiziki bir işletmesi bulunanlar için E-ticaret sitesi kurmak için diğer kriterleri yerine getirmeye başlayabillir.

 Fiziki bir işletme açıldığında nasıl ki bir mağaza binası kiralamak veya satınalmak gerekiyorsa online ticarette de bir alan adı yani domain ve hosting satınalmak şarttır.

Bu hizmeti uygun fiyatlarla karşılayan firmalar bulunmaktadır.Her an faaliyette bulunması gereken e-ticaret için düzgün ve kaliteli hosting yani sunucu tercih etmeye dikkat edilmelidir.

Ödeme Yöntemleri

E-Ticaret sistemimizde ödeme yöntemini belirlemek ve buna uygun e-ticaret sistemi (site teması) seçilmelidir. Ödeme yöntemleri kapıda ödeme,kredi kartı ile ödeme ve ortak ödeme şekliyle yapılabilir.

E-Ticaret Sitesi

Domain ve hostin satınalındıktan sonra bir e-ticaret sistemi yani site scripti satınalmak gerekir. Özellik ve donanımlara göre maliyet değişkenlik gösterebilir.Tercih edilen yönteme göre ihtiyaçlaru karşılayack e-ticaret sitesi seçilmelidir.

Ürün Tedarik

Halıhazırda fiziki işletmesi bulunan  için bu sorun teşkil etmese de yeni başlanıyorsa bir ürün tedarikçisi ile anlaşmak gerekebilir.










Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder