İhlas Nedir?

ihlaslı olma
İhlas: Sözcük olarak samimi,gösterişsiz sevgi,içten analamına gelir.Dini bir kavram olarak açıklandığında,sırf Allah rızası için ibadet eyleminde bulunmaktır.İbadetinde hiç bir menfaat ve dünya çıkarı,hiçbir şahıstan çıkar beklentisine girmemek ihlaslı olmanın şiarıdır.

İnsanlar bilsinler veya alkışlasınlar diye namaz kılmak, oruç tutmak,hacca gitmek,zekat-sadaka vermek veya çeşme-okul yaptırmak ihlasa ters düşen davranışlardır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) şu hadisi şeriflerinde ihlasın ehemiyetine işaret ederek ihlas yörüngeli bir bulunmamızı tenbih buyurur;

"O, sizin suret, şekil ve dış görünüşlerinize değil, kalblerinize va kalbi temayüllernize bakar." (Müslim, Birr, 33)

"Dini hayatında ihlaslı ol, az amel yeter." (Münavi, Feyzul Kadir, I, 216)

"Her zaman amelleriniz de ihlası gözetin, zira Allah, sadece amelin halis olanını kabul eder." (Münavi, Feyzul Kadir, I, 217)




spacer

DGS Sınav ve Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

dikey geçiş sınavı
İki yıllık Myo ve Aöf Önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin eğitimlerini lisans programlarına yerleşmek suretiyle tamamlamak istemeleri durumunda Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorunda.

2018'de DGS Başvuru ve Sınav Tarihleri 

2018 DGS Sınavı 08 Temmuz 2018'de yapılacak.

Başvurular 16 Mayıs 2018'de başlayıp 24 Mayısa kadar sürecek.

Sınav sonuçları 02.08.2018 tarihinde açıklanması öngörülmüş.

Adaylar başvurularını ais.osym.gov.tr adresinde yapılmakta ve sınav ücreti de odeme.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilebileceklerdir.
spacer

2017 DGS Değerlendirme Raporu

dgs
ÖSYM, 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) raporunu internet sayfasından yayımladı.Bu rapora göre;

-MYO ve AÖF Mezunları bir lisans programına girmek için DGS sınavına giriyor.

-2017 yılında Dikey Geçiş Sınavına 325438 aday başvurdu.

-Sınavı geçerli sayılan adayların yüzde 75'i MYO yüzde 25'i AÖF önlisans programlarından mezun

-Bir lisans programına yerleşen adayların yüzde 17'si AÖF önlisans programlarından, yüzde 83'ü ise MYO programlarından mezun oldu.

- Sınav için iki öneri

2017 DGS sınavının ayrıntılı analizlerine yer verilen raporda sınavla ilgili iki öneri sunuldu.

Sayısal testte 60 ve sözel testte 60 olmak üzere adaylara toplam 120 soru için 140 dakika cevaplama süresi verilen sınavda, testlerde işaretleme yapmayan aday sayısının yüksek oranda olması nedeniyle sınav süresinde iyileştirme yapılması, DGS'de adaylara 120 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilmesi önerildi.

Raporda, adayların sayısal ve sözel testlerde negatif ve sıfır ham puanlarda yoğunlaştıkları göz önüne alınarak DGS ile lisans programlarına yerleşmek üzere puanlarının hesaplanabilmesi için her iki testten en az 0,5 ham puan alma koşulunun getirilmesi önerildi.
spacer

İlk Vahiy ve Kuran-ı Kerim'in Kitap Haline Getirilmesi ve Çoğaltılması

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa -Allahumme Salli Ala Seyidina Muhammed ve ala alihi ve sahbihi- peygamberlik gelmeden önce çocukluk ve gençlik dönemlerinde de cahiliyenin uygunsuz hallerinden ve sapkın inançlarından daima kaçınmış, bulaşmamıştır.

Gençlik yıllarında içinde bulunduğu toplumun çirkin hal ve inançlarından uzaklaşmak ve tefekkürde bulunmak üzere Mekke ve Arafat arasında bulunan Nur Dağındaki Hıra Mağarasına gidip gelmeye başlamıştı.

610 yılında yine birgün Efendimiz Hıra mağarasında iken vahiy meleği Cebrail (aleyhisselam) Efendimize (s.a.v.) görünür ilk vahyi getirerek şöyle seslenir;

 “-Oku”

Efendimiz  “-Ben okuma bilmem” cevabını verir.

Cebrail  Peygamberimizi tuttu ve tekrar;

"-Oku” dedi

O yine: “-Ben okuma bilmem” diye cevap verdi. Çünkü O gerçekten okuma bilmiyordu.

Cebrail yine onu tuttu, ezercesine sıktı ve bıraktı;

“-Oku” dedi.

Bu kez Peygamberimiz (s.a.v) “-Ne okuyayım diye cevap verdi.” Cebrail o zaman:

“-İnsanı alaktan yaratan Rabbinin adıyla Oku. Oku, İnsana bilmediklerini öğreten ve kalemle yazdıran Rabbin Ekremdir (en cömerttir)” şeklindeki Alak suresinin ilk beş ayetini iletiyor.

Kuran-ı Kerim Hz.Ebubekir devrinde Hz. Ömer'in ısrarı üzerine toplandığı ve daha sonra Hz.Osman zamanında da çoğaltıldığı biliniyor.

“Yemame savaşında ashabın öldürülmesini müteakib, Hz. Ebu Bekir (ra) beni çağırttı. Yanına vardım. Hz.Ömer de orada idi. Ebu Bekir bana dedi ki:

'Ömer bana gelip dedi ki:

'Yemame ‘de Kur’an hafızları çok zayiat verdi. Bu gibi vakalarda hafızların ölmeleriyle Kur’an’ın birçoğunun zayi olmasından endişe ederim. Bana kalırsa Kur’an’ın cem edilmesi için bir emir çıkarman gerekir.'

Ben de Ömer’e şöyle cevap verdim:

“Resulullah’ın yapmadığı bir işi nasıl yapabilirsin?”,

Ömer:

“Vallahi bu hayırlı bir teşebbüstür." dedi.

Sonra bu iş üzerinde o kadar durdu ki, bana söyleye söyleye neticede Allah kalbime bu işi yatırdı, ben de onun görüşünü benimsedim.”

Zeyd devamla diyor ki: “Ebu Bekir bana dönüp şöyle dedi:

“Sen genç, dinç, zeki bir adamsın. Kimse ittiham edemez. Zaten Resulullah’ın da vahiy katibi idin. Kur’an metnini topla.”

Vallahi bir dağı yerinden nakletmemi isteselerdi, Kur’an’ı toplama mes’uliyeti kadar bana ağır gelmezdi. Neticede Kur’an’ı hurma dallarından, yassı taşlardan ve insanların hafızalarından derlemeye başladım.” (Buhari)





spacer

MSP Nedir?Liselere Geçiş Şartları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı liselere geçiş şartlarını açıkladı.Buna göre proje okullar ve bazı liseler kurumları için merkezi sınav sistemi uygulanacak.Merkezi sınav sistemi MSP uygulması nedir? MSP puan hesaplama nasıl yapılacak?

Hangi Okullar, Merkezi Sınav ile Öğrenci Alacak?

Resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin (GEM) 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin aşağıdaki okullara yerleşmek istemeleri halinde merkezi sınava girmek zorunda.Çünkü bu okullar MSP puanı ile öğrenci alacak.İşte Okullar;

Fen Liseleri

Sosyal Bilimler Liseleri

Proje Uygulayan Eğitim Kurumları

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Teknik Programları

Bu okullar haricinde kalan okullara girişte sınav zorunluluğu aranmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan yönergede "ortaöğretim kayıt alanı", eğitimde süreklilik ve coğrafi bütünlük esasına dayalı olarak öğrenci sayısı, okul türü, kontenjan ve donanımları göz önünde bulundurularak, il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce ortaokul ve liselerin birbirleriyle eşleştirildiği ve tercihe bağlı olarak kayıt yapılabilecek farklı ortaöğretim kurumlarından oluşturulan alan olarak tanımlandı.

Yönergeye göre, Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında merkezi sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşacak. Sözel bölümde, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil; sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri alanlarından sorular yer alacak. Sınav aynı gün içerisinde iki oturum halinde uygulanacak. Sınav tarihi, yeri, uygulanması ve diğer hususlar her yıl Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanacak kılavuzda belirtilecek.


Sınav soruları, 8. sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi,T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinin öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç becerileri ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte hazırlanacak.

Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları vegeçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Sınavsız öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kayıt alanları içindeki sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına belirlenen kontenjanlara göre yapılacak.

Yerel yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu genel müdürlük ile il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecek. Yerel yerleştirme, ortaöğretim kayıt alanı, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yer, okulların pansiyon durumu ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin okullarda bulunuşlukları, tercihler, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacak.

Öğrenimlerini Türkiye'deki ortaokulların 8'inci sınıfına denk bir sınıfta yurt dışında Bakanlığa bağlı olmayan eğitim kurumlarında sürdüren öğrenciler, öğrenim belgesi ile başvurarak merkezi sınava katılabilecekler.

Öte yandan, AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, fen ve sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu nisan ayında ilan edilecek. Kılavuz ile merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okulların listesi de duyurulacak.



spacer

Namazın Şartları Nelerdir,Vakit Namazları Kaç Rekattır?

islamın şartı
İslamın şartlarından biri  Kelime-i Şahadetten ("Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü") sonra en Namaz Kılmak gelir. Namazın önce ve namaz esnasında yerine getirilmesi gereken şartlar bulunmaktadır.Bunlar;

Namazın Şartları:(Namaz Dışında)

1- Hadesten tahâret

2- Necâsetten tahâret

3- Setr-i avret

4- İstikbâl-i kıble

5- Vakit

6- Niyet

Namazın Rükünleri: (Namaz Esnasında)

1- İftitah tekbiri

2- Kıyam

3- Kıraat

4- Rükû

5- Secde

6- Ka`de-i ahîre

Vakit Namazlarının Rekat Sayısı

5 Vakit Namazın Rekatları: Bir günde 5 vakit namaz toplam 40 rekattır. Bunun 17 rekatı farz, 20 rekatı sünnet ve 3 rekatı da vacip olan vitr namazıdır.

Sabah Namazı: 4 Rekat
- 2 Rekat sünnet,
- 2 Rekat farz.

Öğle Namazı: 10 Rekat
- 4 Rekat ilk sünnet,
- 4 Rekat farz,
- 2 Rekat son sünet.

İkindi Namazı: 8 Rekat
- 4 Rekat sünnet,
- 4 Rekat farz.

Akşam Namazı: 5 Rekat
- 3 Rekat farz,
- 2 Rekat sünnet.

Yatsı Namazı: 13 Rekat
- 4 Rekat ilk sünnet,
- 4 Rekat farz,
- 2 Rekat son sünnet,

- 3 Rekat vitr.
spacer

Osmanlı'nın Kurucusu Osman Gazi'nin Hayatı

Osmanlı
Selçuklulardan sonra 600 yıl, üç kıtada hüküm sürecek Osmanlı Devletini kuran Osman Bey, Ertuğrul Gazinin oğludur.1326 yılında 66 yaşında vefat eder.

1258 yılında Söğüt’te dünyaya gelmiştir. Osman Bey, ata çok güzel biner, iyi kılıç kullanırdı. Askeri idare etmekte çok kabiliyetli ve bunu ispatlamış bir liderdir. Onun en büyük özelliği küçük bir aşireti kuvvetli bir devlet haline getirmek maksadıyla uyguladığı siyasi ve askeri stratejisi ve dehasıdır.
Osman Gazi, Oğuzların Bozok kolu-nun Kayı Boyu’ndandır. Moğolların batıya doğru istilalarını artırmaları üzerine, Kayı Boyu başlarında Ertuğrul Gazi olduğu halde Horasan’dan ayrılarak Doğu Anadolu’ya göç ettiler. Burada Artukoğulları devletinin kuruluşunda etkili rol aldılar. Daha sonra da Orta ve Kuzeybatı Anadolu’ya kadar yayılan Kayılar, Anadolu Selçukluları tarafından Söğüt ve Domaniç bölgesine yerleştirildiler. Ertuğrul Bey hayatının sonlarına doğru Osman Bey’in Kayı Boyu reisliğini üzerine almasını istedi. Babasının vefatından sonra onun isteği üzerine Kayıların başına geçti (1281). Gençlik yıllarında Eskişehir’in bir köyünde oturan Şeyh Edebali ile dostluk kurdu ve onun kızı Mal Hatun ile evlendi.

Osman Bey, komşusu Bizans tekfur-larıyla iyi geçinmeye çalıştı. Bunlar arasında en çok Bilecik tekfuruyla anlaşıyordu. Öyle ki yaz döneminde yaylaya çıkacağı zaman götüre-mediği bütün kıymetli malzemeleri emanet olarak Bilecik Tekfuruna bırakıyor, o da bunları emin bir şekilde muhafaza ediyordu. Bilecik Tekfuru’yla her zaman dost geçinmişti. Bilecik Tekfuru Osmanlıların gün geçtikçe kuvvetlenmesinden ve genişlemelerinden rahatsız oluyordu. Aynı endişeyi taşıyan öbür tekfurlarla anlaşarak 1298 yılında Osman Bey’e bir suikast düzenlemeyi kararlaştırdı. Rum tekfurları, Osman Bey’i Yarhisar Tekfurunun kızıyla evlenecek olan Bilecik Tekfuru’nun düğününde öldürmeyi planlamışlar, ancak bu suikast Köse Mihal’in (Köse Mihal 15 yıl sonra ihtida ederek Müslüman olmuş ve “Gazi” ismini almıştır) zamanında haber vermesiyle önlenmiştir. Bu olaylar sırasında esir alınan Yarhisar Tekfuru’nun kızı Holofira, Orhan Gazi ile evlenerek Müslüman olmuş, Nilüfer ismini almıştır. Bundan kısa bir müddet sonra da Bilecik fethedilerek Osmanlıların yeni merkezi olmuştur.
1299 yılında Bilecik’te, Oğuz Han töresine göre bi’at merasimi yapılarak, Osman Gazi’nin riyaseti kabul edildi. Hangi şartlar altında olursa olsun, kendine itaat edeceklerini bildirdiler. Böylece, Osmanlı Beyliği kuruldu ve Selçuklu tabiyetinden çıkılmış oldu. O güne kadar Selçuklu sultanları adına okutulan hutbeler bundan böyle artık Osman Gazi’nin adına okunmaya başlandı.

Osman Bey, oğlu Orhan Bey’e 1324 senesinde tahtı teslim etti. Bursa’nın fetih haberini aldıktan sonra 1326 yılında 66 yaşında iken vefat etti. Söğüt’te geçici olarak defnedildikten sonra vasiyeti üzerine 2 yıl sonra Bursa’ya getirilerek, burada Gümüşlükümbet türbesine defne-dildi.
Osman Bey, 1281’de babası Ertuğrul Gazi’den aldığı toprakların genişliği 4.800 km2 iken, 1324’te oğlu Orhan Bey’e 16.000 km2 yi bulan bir arazi bıraktı.

Osman Gazi’nin çocukları, Orhan Gazi, Alaeddin Ali Bey, Savcı Bey, Çoban Bey, Melik Bey, Hamid Bey, Pazarlı Bey ve Fatma Hatun’dur.
spacer

Meslek Liseleri İnşaat Teknolojileri Bölümü


meslek lisesi inşaat yapı
İnsan için birincil ihtyaçlardan biri barınmadır.Dış tehditlerden korunmak amacıyla insanlar tarih boyunca çeşitli barınaklarda bu ihtiyaçlarını gidermeye çalıştılar. Mağaralar,çadırlar ve nihayet taş yapılı konutlar.Teknolojinin gelişmesi ile konut malzemeleri ve estetik bakımından değişiklik olduğu görülmektedir.Betorname,çelik konstrüksiyon yapılar bunlara örnektir.

 Gelişen teknolojilerle birlikte yapı inşaat alanında çeşitli kalifiye eleman ihtiyacını beraberinde getirdi.Öreğin duvar ustası,İnşaat mühendisi,inşaat teknikeri,boyacı,sıvacı inşaat sektörü paydaşlığında farklı pozisyonlara sahiptirler.

Ülkemizde de eğitim bakanlığı bu alandaki insan gücü ihtiyacını karşılamak için meslek liseleri bünyesinde inşaat teknolojisi bölümü açmıştır. (fp Akademi)

İnşaat Teknolojisi Bölümünün Amacı :

İnşaat Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İnşaat Teknolojisi Bölümünün Dalları

1. Harita ve Kadastroculuk,

2. Mimari Yapı Teknik Ressamlığı,

3. Statik Yapı Teknik Ressamlığı,

4. Ahşap Doğrama ve Kaplamacılık,

5. PVC Doğrama İmalat ve Montajcılığı,

6. Betonarme Demir, Kalıp ve Çatıcılık,

7. Yapı Yüzey Kaplamacılığı,

8. Yapı Dekorasyonculuğu,

9. Yapı Yalıtımcılığı,

10. Duvarcılık,

11. Restorasyon,

12. İç Mekan Teknik Ressamlığı,

13. Yapı Laboratuvarı,

14. Çelik Yapı Teknik Ressamlığı


İnşaat Teknolojisi Bölümünün İstihdam Alanları 

1. Devlet Demir Yolları,

2. Devlet Su İşleri,

3. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları,

4. Belediyeler,

5. İller Bankası,

6. Bayındırlık hizmetleri,

7. Havayolları,

8. Petrol araştırmaları,

9. Tapu kadastro,

10. Mimarlık büroları,

11. İnşaat mühendisliği büroları,

12. Harita mühendisliği büroları,

13. PVC İmalat ve montaj sektörü,

14. Ahşap doğrama ve kaplamcılık atölyeleri,

15. Beton santralleri,

16. İnşaat laboratuvarları ,

17. Yapımcı inşaat firmaları vb.


spacer

Ekonomi Bakanı Zeybekçi:Herkes Kpss'ye Giriyor Bir Şeyi Yanlış Yapıyoruz

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Yer altı Kaynakları Türkiye'nin Serveti" isimli toplantıya katıldı. Toplantının açılışında konuşan bakan Zeybekci sanayicilere seslendi.
Türkiye'nin özel sektörde çok sayıda çalışana ihtiyacının olmasına karşın 5 milyon kişinin KPSS'ye başvurduğunu anımsatan Bakan Zeybekci, bir şeylerin yanlış yapıldığını kaydetti. Aynı zamanda Türkiye'de mesleki eğitimi üretim sektörlerine kanalize edilemediğini ve bunun başarısızlık olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, "Halimiz kötü bugün maalesef üniversitelerimizden mühendisler mezun ediyoruz, bu mühendislerimizi ne bir atölye görmüş ne bir inşaat görmüş ne bir fabrika görmüş ne de eline bir anahtar alıp bir makineye veya inşaata, demire dokunmuş mühendislerimiz var. Buna bize şöyle derler 'sen ağa ben ağa ineği kim sağa' her taraf mühendis. Hakikaten bununla ilgili kendimizi başarısız görüyorum. Allah bize akıl vermiş bu akıl ile bu sisteme yöneterek Türkiye'de mesleki eğitimi üretim sektörlerine yani bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlara bir mesleki eğitimi kanalize edemedik. Laf yetiştirme zamanı değil iş yetiştirme zamanı artık, iş yetiştirmemiz lazım. Benim fabrikam dahil olmak üzere bütün fabrikaların tamamında işçi aranıyor şuanda, usta aranıyor, tekniker aranıyor. Diğer taraftan 5 milyon insan KPSS'ye giriyor, ne için? Devlete atanmak için. Bir şeyi yanlış yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Muhasebe Mezunlarına Kötü Haber
Konuşmasında 2 yıllık maliye ve muhasebe mezunlarının bir milletvekili aracılığı ile kendilerine ulaştırılan atanma talebine de değinen Bakan Zeybekci, "yok kardeşim devlette böyle bir kadro" diyerek şöyle konuştu:
"Birbirimizi alkışlamak ve pohpohlamaktan da vazgeçelim artık. Yanlış yapıyoruz, hoş geliyor iyi geliyor bazı şeyleri söylemek. Geçtiğimiz günlerde bir milletvekilimiz 2 yıllık Maliye, Muhasebe Meslek Yüksekokulu mezunları ile daha doğrusu dernek üyeleriyle bir araya gelmiş. Bununla ilgili bana söylüyor 'işte bunlarda atanma ve kadro bekliyor.' Yok kardeşim devlette böyle bir kadro. Bu milletin kaynaklarını ve imkanlarını emanetçisi olarak söylüyorum devlette böyle bir kadro yok. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği o muasır medeniyetler seviyesine yürüyecek ise bırak namerde, merde dahi muhtaç olmayacak günlere yürüyecek ise bunu özel sektör eli ile yapacak devlet eliyle değil. Her şeyi çok kolay bir şekilde çözebilecek formüller varken maalesef bugüne kadar bu koalisyon hastalıklı siyasi yapı çok kötü bir ut oluşturdu Türkiye'de. Yani popülist davranarak bir şekilde bir yüzde oranını garanti alıp iktidarda kalabilme zaafı".

spacer

"Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz."

İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy yazdığı vatan millet ve iman konulu şiirleri ile daima gönül ve heyecanımızı pekiştirmiş vatan ve millet olan şevkimizi taze tutmuştur.Rabbim Ondan razı olsun gani gani rahmet eylesin..

Mehmet Akif'in şiirlerinden biri olan Birlik şiiri Mehmetçiğimizin vatan aşkı v ekahramanlığını dile getiren en güzel şiirlerdendir.

Trt'de yayınlanan "Mehmetçik Kutulamare" söylenen şiir adete gönüllerimizi coşturmuş Mehmetçiğe olan sevgi ve saygımızı yerinde olduğunu göstermiştir.

Bu vesile ile ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek ve gasp edilen toprakları sahiplerine iade etmek ve işlenen mezalime dur demek için Suriye Afrine operasyonda olan Mehmetçiğimize Allah'tan zafer nasip etmesini ve onları her türlü tehliklerden muhafaza eylemesini dilerim.. (fp Akademi Faysal Pektezel)


Birlik..
Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.
Bu yol kî Hak yoludur, dönme bîlmeyîz, yürürüz;

Düşer mî tek taşı sandın harîm-î namusun,
Meğer kî harbe gîden son nefer şehîd olsun.

Şu karşımızdakî mahşer kudursa, çıldırsa,
Denîzler ordu, bulutlar donanma yağdırsa,

Bu altımızdakî yerden bütün yanardağlar
Taşıp da kaplasa âfakı bîr kızıl sarsa,

Değîl mî cephemîzîn sînesînde îman bîr;
Sevînme bîr, acı bîr, gaye aynı, vîcdan bîr;

Değîl mî ortada bîr sîne çarpıyor, yılmaz,
Cîhan yıkılsa emîn ol bu cephe sarsılmaz!

Mehmet Akif Ersoy-Birlik Şiiri
spacer

Necip Fazıl Kısakürek - Zindandan Mehmede Mektup

necip fazıl kısakürek














Zindan iki hece, Mehmed'im lâfta!
Baba katiliyle baban bir safta!
Bir de, geri adam, boynunda yafta...
Halimi düşünüp yanma Mehmed'im!
Kavuşmak mı? .. Belki... Daha ölmedim!

Avlu... Bir uzun yol... Tuğla döşeli,
Kırmızı tuğlalar altı köşeli.
Bu yol da tutuktur hapse düşeli...
Git ve gel... Yüz adım... Bin yıllık konak.

Ne ayak dayanır buna, ne tırnak!
Bir âlem ki, gökler boru içinde!
Akıl, olmazların zoru içinde.
Üstüste sorular soru içinde:
Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu?
Buradan insan mı çıkar, tabut mu?

Bir idamlık Ali vardı, asıldı;
Kaydını düştüler, mühür basıldı.
Geçti gitti, birkaç günlük fasıldı.

Ondan kalan, boynu bükük ve sefil;
Bahçeye diktiği üç beş karanfil...










Müdür bey dert dinler, bugün 'maruzât'!
Çatık kaş.. Hükûmet dedikleri zat...
Beni Allah tutmuş, kim eder azat?
Anlamaz; yazısız, pulsuz, dilekçem...
Anlamaz; ruhuma geçti bilekçem!

Saat beş dedi mi, bir yırtıcı zil;
Sayım var, maltada hizaya dizil!
Tek yekûn içinde yazıl ve çizil!
İnsanlar zindanda birer kemmiyet;
Urbalarla kemik, mintanlarla et.

Somurtuş ki bıçak, nâra ki tokat;
Zift dolu gözlerde karanlık kat kat...
Yalnız seccâdemin yününde şefkat;
Beni kimsecikler okşamaz mâdem;
Öp beni alnımdan, sen öp seccâdem!

Çaycı, getir, ilâç kokulu çaydan!
Dakika düşelim, senelik paydan!
Zindanda dakika farksızdır aydan.
Karıştır çayını zaman erisin;
Köpük köpük, duman duman erisin!

Peykeler, duvara mıhlı peykeler;
Duvarda, başlardan, yağlı lekeler,
Gömülmüş duvara, baş baş gölgeler...
Duvar, katil duvar, yolumu biçtin!
Kanla dolu sünger... Beynimi içtin!

Sükût... Kıvrım kıvrım uzaklık uzar;
Tek nokta seçemez dünyadan nazar.
Yerinde mi acep, ölü ve mezar?
Yeryüzü boşaldı, habersiz miyiz?
Güneşe göç var da, kalan biz miyiz?

Ses demir, su demir ve ekmek demir...
İstersen demirde muhali kemir,
Ne gelir ki elden, kader bu, emir...
Garip pencerecik, küçük, daracık;
Dünyaya kapalı, Allaha açık.

Dua, dua, eller karıncalanmış;
Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış.
Gözyaşı bir tarla, hep yoncalanmış...
Bir soluk, bir tütsü, bir uçan buğu;
İplik ki, incecik, örer boşluğu.

Ana rahmi zâhir, şu bizim koğuş;
Karanlığında nur, yeniden doğuş...
Sesler duymaktayım: Davran ve boğuş!
Sen bir devsin, yükü ağırdır devin!
Kalk ayağa, dimdik doğrul ve sevin!

Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!
Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

Necip Fazıl Kısakürek
spacer

Fakülte Mezunları İlkokul Mezunlarından Daha İşsiz

Eğitimin sürekli teşvik edildiği bir ülke olmamıza rağmen istatistikler fakülte ve meslek lisesi mezunlarının ilkokul mezunlarıından daha işsiz olduğunu gösteriyor.Bunun sonuçlarını iyi irdelemek gerekir.İlkokul mezun sayısı üniversite mezunu sayısından mı düşük.Üniversite mezunu sayısı mı yüksek yoksa üniversiteler öğrenciyi yeterince iş hayatına mı hazırlamıyor.Yoksa üniversite mezunu iş mi beğenmiyor?Öğrenciye meslek sanat kazandırması beklenen meslek liselerinin performansı niye düşük?Bu konunun üzerinde durulup sebep sonuç ilişkisi iyice irdelenmeli ve bu dram bitirilmeli diye düşünüyorum.


En Yüksek İşsizlik Oranı Güneydoğu'da

Türkiye'de geçen yıl en yüksek işsizlik oranı, yüzde 17 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaydedildi.

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İşgücü İstatistikleri 2017" sonuçlarını açıkladı.

TÜİK'in, Türkiye'yi 12 bölgeye ayırarak yaptığı hesaplamaya göre, geçen yıl işsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 17 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi, en düşük bölge yüzde 3,6 ile Doğu Karadeniz Bölgesi oldu.

Türkiye'nin 26 bölgeye ayrıldığı istatistiklerde ise işsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 26,9 ile "Mardin, Batman, Şırnak, Siirt" bölgesi olarak belirlendi. Bunu yüzde 15,1 ile "Gaziantep, Adıyaman, Kilis" bölgesi takip etti. İşsizlik oranı en düşük bölge ise yüzde 3,6 ile "Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane" bölgesi olarak kayıtlara geçti.

En yüksek istihdam oranı yüzde 54,4 ile "Kastamonu, Çankırı, Sinop" bölgesinde gerçekleşti. Bunu yüzde 54,2 ile "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli" bölgesi izledi. En düşük istihdam oranı ise yüzde 28,2 ile "Mardin, Batman, Şırnak, Siirt" bölgesinde kaydedildi.

En yüksek iş gücüne katılma oranı yüzde 59,1 ile "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli" bölgesinde görüldü. Bunu yüzde 57,4 ile "İstanbul" bölgesi takip etti. En düşük iş gücüne katılma oranı ise yüzde 38,6 ile "Mardin, Batman, Şırnak, Siirt" ve yüzde 46,8 ile "Gaziantep, Adıyaman, Kilis" bölgelerinde kayıtlara geçti.

En yüksek hizmet Ankara'da

İstihdam edilenler içinde tarım sektörünün payının en yüksek olduğu bölge yüzde 54,2 ile "Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan", en düşük olduğu bölge yüzde 1,2 ile "İstanbul" bölgesi oldu.

Sanayi sektörünün istihdam edilenler içindeki payı en yüksek bölge yüzde 41,8 ile "Bursa, Eskişehir, Bilecik" olarak kaydedilirken, bunu yüzde 36,8 ile "Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova" ve yüzde 35,9 ile "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli" bölgeleri izledi.

Sanayi sektörünün payı en düşük bölge ise yüzde 12,6 ile "Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan" oldu.

İstihdam edilenler içinde hizmet sektörünün payının en yüksek olduğu bölge yüzde 73,2 ile Ankara, en düşük olduğu bölge ise yüzde 33,2 ile "Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan" olarak kaydedildi.

Eğitim durumuna göre işsizlik

Üniversite Mezunu Okuma Yazma Bilmeyenden Daha İşsiz

En dramatik durum meslek eğitimi alan ve fakülte mezunlarının okuma yazma bilmeyenlere nazaran işsizlik oranları daha yüksek olması.

Türkiye'de okuma yazma bilmeyenlerin işsizlik oranı yüzde 5,8 çıktı. Okuma yazma bilen fakat bir okul bitirmeyenlerin işsizlik oranı yüzde 11,6, ilkokul mezunlarının işsizlik oranı yüzde 8,1, ilköğretim, ortaokul ve orta dengi meslek okullarından mezun olanların işsizlik oranı yüzde 12,2, genel lise mezunlarının işsizlik oranı yüzde 13,3, meslek lisesi mezunlarının işsizlik oranı yüzde 11,9, yüksekokul ve fakülte mezunlarının işsizlik oranı ise yüzde 12,7 olarak belirlendi.

(Sondakika.com)

spacer

E-Ticaret Nedir? E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

İnternetin hızlı bir şekilde gelişip yayılması ile bir çok faktör gibi ticaret için de dijital ortam cazib hale geldi.Böylece e-ticaret kavramı türemiş oldu.E-Ticareti şu şekilde tanımlayabiliriz;herhangi bir ürün veya hizmeti çeşitli ödeme yöntemi ile online olarak alınıp satılmasına e-ticaret denir.
E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler;

 E-Ticaret sitesi kurup ürün satışı yapabilmenin öncelikli yolu vergi mükellefi olmaktan geçer.Bunun için en azından şahıs firması veya adi ortaklık kurnak gerekir.Halıhazırda fiziki bir işletmesi bulunanlar için E-ticaret sitesi kurmak için diğer kriterleri yerine getirmeye başlayabillir.

 Fiziki bir işletme açıldığında nasıl ki bir mağaza binası kiralamak veya satınalmak gerekiyorsa online ticarette de bir alan adı yani domain ve hosting satınalmak şarttır.

Bu hizmeti uygun fiyatlarla karşılayan firmalar bulunmaktadır.Her an faaliyette bulunması gereken e-ticaret için düzgün ve kaliteli hosting yani sunucu tercih etmeye dikkat edilmelidir.

Ödeme Yöntemleri

E-Ticaret sistemimizde ödeme yöntemini belirlemek ve buna uygun e-ticaret sistemi (site teması) seçilmelidir. Ödeme yöntemleri kapıda ödeme,kredi kartı ile ödeme ve ortak ödeme şekliyle yapılabilir.

E-Ticaret Sitesi

Domain ve hostin satınalındıktan sonra bir e-ticaret sistemi yani site scripti satınalmak gerekir. Özellik ve donanımlara göre maliyet değişkenlik gösterebilir.Tercih edilen yönteme göre ihtiyaçlaru karşılayack e-ticaret sitesi seçilmelidir.

Ürün Tedarik

Halıhazırda fiziki işletmesi bulunan  için bu sorun teşkil etmese de yeni başlanıyorsa bir ürün tedarikçisi ile anlaşmak gerekebilir.










spacer

YKS'ye Kaç Kişi Başvurdu?

YKS
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca YKS için belirlenen başvuru süresi 21 Mart'ta sona erdi.

YKS'nin birinci oturumu olan 23 Haziran Cumartesi günü yapılacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 322 bin 421 aday başvurdu.

Sınavın ikinci oturumu olan 24 Haziran Pazar yapılacak Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) başvuran aday sayısı 1 milyon 982 bin 669, üçüncü oturumu olan aynı gün yapılacak Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuranların sayısı ise 128 bin 457 oldu
spacer

Meslek Liselilerden Sosyal Ödev; Toplum Hizmeti

Meslek liselerinin inşaat, elektrik, tesisat, bilişim ve dekorasyon gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde yoksul, yaşlı, engelli veya kimsesizlerin evlerinde bakım ve onarım yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca  yayınlanan genelge kapsamında, meslek liselerinde öğrenim gören 1 milyon 300 bin öğrenci, Türkiye genelinde başlatılan staj programı kapsamında, evlere "toplum hizmeti" vermeye başladı. Proje kapsamında evlerin bakım onarımı için gerekli malzemeler ise kaymakamlıklar tarafından karşılanıyor.

Ankara Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim alan öğrenciler, okulun yakında oturan bir ailenin tek katlı evini onarmaya başladı. Bu kapsamda, tesisat bölümü öğrencileri, evin çatı oluklarını değiştirdi, drenaj hattı çekti, şofben bakımı yaptı, mutfak ve banyodaki musluk hattını yeniledi. Metal bölümü öğrencileri bahçe kapısını ve parmaklıklarını değiştirdi, evin boya badana işlerini yaptı. Elektrik bölümü öğrencileri, evin bütün priz ve lamba anahtarlarının değişimlerini yaptı, sigorta kutusunu yeniledi, ihtiyaç duyulan yerlere kablo ve hat çekti. Son olarak ev sahibine sürpriz mobilya bölümü öğrencilerinden geldi. Öğrenciler banyo ve mutfağa ek dolaplar tasarladı, kapı kollarının ve kilitlerinin tamiratını yaptı. Ailenin evinde incelemelerde bulunan MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, bu projeyle öğrencilerin hem ihtiyaç sahiplerine destek olduğunu hem de mesleki bilgilerini uygulamalı olarak geliştirdiklerini söyledi.(AA)


spacer

22.Dönem Pomem İçin Son Başvuru Tarihi ve 23. Dönem Alımları

Polis Alımı
Polislik
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı POMEM'lere 22.Dönem için 10 bin polis adayı alımı yapılacak. Son Başvuru Tarihi 23 Mart 2018 günü.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Polis  Akademisi Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Ufuk Ayhan şunları söyledi;

 "22. dönem POMEM başvuruları, 12 Mart'ta başlamış olup son 3 güne girmiş bulunmaktayız. An itibarıyla 23 bin 112 başvurumuz söz konusu. Benim adaylara tavsiyem, başvurularını son güne bırakmamaları. Çünkü aşırı yüklenme ve yoğunluk nedeniyle sistemde çeşitli sorunlar yaşanabilmekte, kilitlenmekte. Bu nedenle son günlere bırakmamalarını tavsiye ediyorum."

23.Pomem Alımları Ne Zaman Yapılacak?

Ayhan 22. Dönem POMEM Öğrencilerinin yıl sonuna kadar mezun edilmesinin planlandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 23. Dönem POMEM alımlarının Temmuz ya da Ağustos ayları içerisnde yapılacağını söyledi.
spacer

Regaip Nedir?Regaip Kandilinde Neler Yapılabilir?

Regaip Kandili;Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir

Regaip kelimesinin aslı kendisine rağbet edilen arzulanan, talep edilen manasına gelen rağabe'dir.

Terim olarak regaip Türkçe'de kandil diye isimlendirdiğimiz mübarek gecelerden biridir.

Hicri takviminin yedinci ayı ve üç ayların ilki olan Recep Ayı'nın ilk cuma gecesidir.

Yani Regaip Kandili  mübarek üç ayların habercisi hükmündedir.

Regaip Gecesinde Neler Yapılabilir?

1-Kuran-ı Kerim okunup dinlenilebilir.

2-Peygamber Efendimize (Allahumme Salli Ala Seyidina Muhammed) çokça salavat getirilmeli ve şefaatine nail olabilmek için dua edilmeli

3-Kaza ve Nafile namazlar kılınmalı

4-Tefekkürde bulunumalı (Şuurlu bir şekilde yapılan bir saat tefekkür bazen bir yıl ibadet hükmünde olabilir (Allah bilir)).

5-Hayat muhasebe ve murakabe yapılmalı hatalı huy ve davranışlar tespit edilip bunlardan kurtulma yolları aranılmalı iyi davranışları artırma kararı alınmalıdır.

6-Bol bol zikir ve evradda bulunulmalı

7-Müminlerle helaleşilmeli,kırgınlık ve küskünlükler bitirilmelidir.

8-Akrabalara ziyaret imkanı varsa gidilmeli yoksa telefon ile aranma ciheti ile sılayı rahim yapılmalı.

9-Yoksul,kimsesiz,yetim,öksüz,yaşlı,hastaları unutmamak ziyaret edilerek hal hatırları sorulmalıdır.

10-Evliya,Sahabi veya Ulema mezarları ziyaret edilip manevi iklimlerinden faydalanılarak duada bulunulabilir.


Regaip Kandili Tebrik Resimleri




spacer

YKS'de Adaylar Hangi Sınava Girecek,Puanlar Nasıl Hesaplanacak?

Daha önceki üniversite giriş sınavı YGS-LYS sisteminde olduğu gibi YKS sisteminde de adaylar istedikleri sınava girebilecekler.

Merak edilen husus oturumların ayrı ayrı mı yoksa bir bütün olarak mı yapılcağı.

Temel olarak sözel çıkışlı adaylar Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya ve Sosyal Bilimler, Eşit Ağırlık çıkışlılar Türk Dilli ve Edebiyatı-Matematik,Sayısal çıkışlı adaylar ise Matemetik ve Fen Bilimleri sınavına girecek.Ayrıca isteyen adaylar diğer sınavlara da girebilecek örneğin sayısal çkışlı adayın Türk Dili sınavına girebilmesi gibi.

YKS'de Puanlar Nasıl Hesaplanacak?

Yeni sistemde ilk oturum olan Türkçe ve Temel Matematik sınavının önemli bir etkisi olacak çünkü lisans yerleştirme puan hesaplamasında ilk oturumun yüzde 40'lık bir ağırlığı olacak diğer yüzde 60 adayın tercih yapacağı bölüme göre değişiklik gösterecek.

Sözel bölümler için puan hesaplaması TYT'nin yüzde 40'ı Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya ve Sosyal Bilimler testlerinin yüzde 60'ı;

Eşit Ağırlık bölümleri için TYT'nin yüzde 40'ı Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya ve Matematik testlerinin yüzde 60'ı;

Sayısal bölümler için TYT'nin yüzde 40'ı; Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin yüzde 60'ı;
Yabancı dil bölümleri için TYT'nin yüzde 40'ı; Yabancı dil sınavının ise yüzde 60'ı baz alınacak.



spacer

Üretimde Doğrudan Etkin Olan Dört Faktör

Üretimde Doğrudan Etkin Olan Dört Faktör;

1-Malzeme

2-Üretim Yönetimi

3-Makine

4-İşgücü

Üretim faaliyetlerinde bu dört faktör üzerinde özenle durulması önemlidir.Üretimde kullanılacak malzemenin önceden hazırlanması,üretim yönteminin belirlenmesi,uygun makine ve teçhizatın  temin edilmesi,farklı nitelikteki iş gücünün istihdam edilmelidir.


spacer

İstanbul Şehir Üniversitesi Araştırma Görevlisi Alımı

İstanbul Şehir Üniversitesi resmi internet sitesinde yaptığı ilanda İnşaat Mühendisliği,Mimarlık ve Çevre Tasarımı,Yeni Medya ve İletişim Bölümlerine Araştırma Görevlisi unvanı ile personel alıcağını açıkladı.

Başvuru şartları arasında Ales Puanı 70, Yds ve dengi sınavlardan İnşaat Mühendisliği için 80 diğer bölümler için 50 puan isteniyor.

Sınav giriş tarihi 03.04.2018 olarak açıklanan ilan son başvuru tarihi 30.03.2018 olarak belirtildi.

Başvuru yeri; Adaylar,başvuru belgeleri ile haticeerin@sehir.edu.tr adresine e-posta ve Dragos Kampüsü Orhantepe Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:21 Kartal/İstanbul adresine şahsen ve posta yolu ile başvuruda bulunabilecek.

Sonuçlar www.sehir.edu.tr web sitesinde açıklanacak.
spacer

Makine Bölümü Hakkında

Makine eğitim meslek liselerinin makine bölümlerinde,üniversitelerin önlisans makine programlarında ve makine mühendisliği lisans programlarında verilmektedir. Kapatılan Teknik Eğitim Fakülteleri'nin Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği ve Talaşlı Üretim Öğretmenliği bölümlerinde de verilmekteydi.

Makine Programı ile; her türlü makinenin kullanılması, üretim ve imalat alanında makine parçalarınnın tasarlanması, talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleri ile işlenmesi için çalışacak teknik elemanları yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Makine Teknik Eleman Unvanları

Meslek Lisesi Teknik bölümlerinden mezunlar makine teknisyeni, makine önlisans mezunları makine teknikeri,teknik eğitim fakültesinden mezun olanlar teknik öğretmen ve makine mühendisliği bölümünden mezun olanlar makine mühendisi unvanı alırlar.

Makine Mezunlarının Çalışma Alanları

Makine mezunları kamu ve özel kuruluşlarda çalışma imkanı vardır.Eğitim seviyelerine göre aldıkları konum ve pozisyon değişebilmektedir. Eğitim seviyesi yükselmekle beraber artan mezun sayısı iş bulma sıkıntısı oluşturmakla beraber profesyonel olma zorunluluğunu artırmıştır.

Yani önlisans veya lisans mezunu olmak yeterli olmayabilir. Kendini mesleki olarak daha iyi yetiştiren bir lise mezununun iş bulma olasılığı daha fazla olabilir.

Bürokratik ve siyasi faktörler de iş imkanları üzerinde etkisi gözardı edilemez.Siyasi ve bürokratik makamlarca teknik -mesleki eğitim ve istihdamı önemsenmediği hatta engel olunduğu durumlarda iş imkanı kısıtlandığı görülmektedir.Örneğin bir dönem katsayı sorunu ile meslek lisesi mezunlarının kariyer hedefleri önüne engel konulmuş adeta sen işçisin işçi kal denmek istenmiştir.Lisede dört yıl makine eğitimi almış bir öğrencinin makine mühendisi olma isteğinin yok edilmesinin başka bir anlamı olmaz herhalde.

Makine teknikleri tüm sektörlerle içiçe girmiş bir alandır. Kendini iyi yetiştirmiş bir makineci iş bulma imkanı her zaman vardır.

Makine Teknolojisi Çalışma Alanları;
CNC (Bilgisayar destekli İmalat)

Bilgisayar destekli makine resim / Tasarım ve konstruksiyon

Kalıpçılık

Otomotiv (Motorlu araçlar teknolojisi)

Tesisat ve iklimlendirme

Mekatronik

Raylı taşıtlar teknolojisi


Makine bakım onarım

fp Akademi


spacer

Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Yer ve Tarihlerinde Değişiklik Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasında yapılan açıklamada sözleşmeli öğretmen mülakat yer ve tarihlerinde bazı değişiklikler yapıldığı belirtildi.

Mülakatlar 14 Nisan ve 8 Mayıs Tarihleri arasında yapılacak.



Mülakat Yeri ve Tarihi İncelemek İçin TIKLAYINIZ..




spacer

Mehmed Akif'in Çanakkale Şehitlerine Yazdığı Şiir ve Çanakkale Harbinden Kareler

Bu vatan millet uğruna ezanlar okunsun albayrak dalgalansın diye şehit olan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz

Rabbim öncelikle rızası ile ve adn cenettleri ile mükafatlandırsın.Peygamber Efendimiz (S.A.V) 'e  komşu eylesin

Bizleri de şefaatlerine nail eylesin..

Merhum Şairimiz Mehmed Akif Ersoy'un Çanakkale Kahramanlarımıza ithafen yazdığı muhteşem şiir;

Çanakkale Şehitlerine..


Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.

Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde -gösterdiği vahşetle- “Bu bir Avrupalı!”
Dedirir: Yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,
Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhud kafesi!

Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvâm-ı beşer,
Kaynıyor kum gibi… Mahşer mi, hakikat mahşer.
Yedi iklimi cihânın duruyor karşısında,
Ostralya’yla beraber bakıyorsun: Kanada!

Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk;
Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk.
Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ…
Hani, tâ’ûna da zuldür bu rezil istilâ!

Ah, o yirminci asır yok mu, o mahhlûk-i asil,
Ne kadar gözdesi mevcud ise, hakkıyle sefil,
Kustu Mehmetçiğin aylarca durup karşısına;
Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına.

Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz…
Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.
Sonra mel’undaki tahribe müvekkel esbâb,
Öyle müdhiş ki: Eder her biri bir mülkü harâb.

Öteden sâikalar parçalıyor âfâkı;
Beriden zelzeleler kaldırıyor a’mâkı;
Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin;
Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin.

Yerin altında cehennem gibi binlerce lâğam,
Atılan her lâğamın yaktığı yüzlerce adam.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer
O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkâz-ı beşer…

Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el ayak,
Boşanır sırtlara, vâdilere, sağnak sağnak.
Saçıyor zırha bürünmüş de o nâmerd eller,
Yıldırım yaylımı tûfanlar, alevden seller.

Veriyor yangını, durmuş da açık sinelere,
Sürü halinde gezerken sayısız tayyâre.
Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler…
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!

Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından;
Alınır kal’a mı göğsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?
Çünkü te’sis-i İlâhî o metin istihkâm.

Sarılır, indirilir mevki’-i müstahkemler,
Beşerin azmini tevkif edemez sun’-i beşer;
Bu göğüslerse Hudâ’nın ebedî serhaddi;
“O benim sun’-i bedi’im, onu çiğnetme” dedi.

Âsım’ın nesli… diyordum ya… nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek.
Şûhedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar…
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar…

Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid’i…
Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
“Gömelim gel seni tarihe” desem, sığmazsın.

Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb…
Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
“Bu, taşındır” diyerek Kâ’be’yi diksem başına;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına;

Sonra gök kubbeyi alsam da ridâ namıyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle;
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ’yı uzatsam oradan;

Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına;
Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;

Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana…
Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana.

Sen ki, son ehl-i salibin kırarak salvetini,
Şarkın en sevgili sultânı Salâhaddin’i,
Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayran…
Sen ki, İslâm’ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,

O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, ruhunla beraber gezer ecrâmı adın;
Sen ki, a’sâra gömülsen taşacaksın… Heyhât!
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât…

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.

Mehmed Akif Ersoy


Çanakkale Zaferinden Kareler ;












































spacer

Anadolu Üniversitesi AÖF Final Tarihleri Değişti

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden yapılan açıklamada yapılacak PYBS tarihi ile çakışmasından dolayı AÖF Bahar Final tarihinde değişiklik yapıldığı söylendi.

AÖF'nin 2017-2018 Akademik takviminde Bahar dönemi Final Tarihleri 03-04 Mayıs 2018 olarak belirtilmişti.Yeni açıklanan tarihi ise 26-27 Mayıs 2018 olarak açıklandı.



AÖF'nin açıklaması;

"Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar) ve ilk defa yapılacak olan Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları İçin Yapılacak Sınav (8. sınıflar) tarihleri MEB tarafından 02-03 Haziran 2018 tarihleri olarak yeniden belirlenmiştir.

Bu nedenle 02-03 Haziran 2018 tarihlerinde yapılması planlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı tarihlerinin 26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılması kararı alınmıştır."


spacer

Kpss Lisans ve Önlisans Başvuru ve Sınav Tarihleri

İki yılda bir yapılan Önlisans ve Ortaöğretim Kpss 2018 yılında da gerçekleşecek. Kpss Lisans,Önlisans,Ortaöğretim,Öğretmenlik Alan Bilgisi ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınav,başvuru ve sonuç açıklanma tarihleri şu şekilde açıklandı.



2018 KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri)

Başvuru tarihi: 10-21 MAYIS 2018

Sınav tarihi: 22 TEMMUZ 2018

Sonuç açıklama tarihi: 31 AĞUSTOS 2018

2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi)

Başvuru tarihi: 10-21 MAYIS 2018

Sınav tarihi: 28-29 TEMMUZ 2018

Sonuç açıklama tarihi: 31 AĞUSTOS 2018

2018 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)

Başvuru tarihi: 10-21 MAYIS 2018

Sınav tarihi: 5 AĞUSTOS 2018

Sonuç açıklama tarihi: 31 AĞUSTOS 2018

2018 KPSS Ortaöğretim

Başvuru tarihi: 03-19 TEMMUZ 2018

Sınav tarihi: 7 EKİM 2018

Sonuç açıklama tarihi: 8 KASIM 2018

2018 KPSS Ön Lisans

Başvuru tarihi: 28 AĞUSTOS - 12 EYLÜL 2018

Sınav tarihi: 04 KASIM 2018

Sonuç açıklama tarihi: 29 KASIM 2018

2018 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)

Başvuru tarihi: 9-17 EKİM 2018

Sınav tarihi: 9 ARALIK 2018

Sonuç açıklama tarihi: 4 OCAK 2019
spacer

Pomem 22.Dönem Kaç Lisans ve Önlisans Mezunu Alınacak?

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) resmi sitesinde 22.Dönem polis alım sayısı ile ilgili açıklama yapıldı.Yapılan açıklamada 10 bin öğrenci adayı alınacağı açıklandı.

Alınacak 10 bin polis adayının 7200 erkek ve 800 bayan Lisans mezunu 1800 erkek ve 200  bayan önlisans mezunu şartı aranıyor.

İşte o açıklama;

"Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır.

Ön başvurular Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olup, ön başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve istenecek belgeler aynı sitede önümüzdeki günlerde açıklanacaktır".

spacer

İstanbul Üniversitesi Gönüllü Akademisi Başlıyor

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Araştırma Merkezi'nin birlikte yürütmüş olduğu Gönüllü Akademisi Bahar Dönemi başlıyor.

İstanbul Üniversitesi örgün bölümlerinin Lisans 2. ve 3 sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin başvurabileceği akademi İsatnbul Üniversitesinin farklı bölümlerindeki öğrencileri bir araya getiriyor.

Gönüllü Akademisi, gönüllülük algı, eğilim ve deneyimlerine ilişkin çeşitli eğitimler veriyor. Bu doğrultuda toplumsal bilinci arttırmaya yönelik kalifiye insan kaynağı oluşturmayı, gönüllülüğün yaygınlaştırılmasını  ve böylece daha bilinçli gençler yetiştirmeyi hedefliyor.

Akademide eğitimler 8 hafta sürecek ve Salı ve Perşembe günleri 17:00- 20:00 arasında İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde olacak. 

spacer

İş Güvenliği Nedir?


Ürün veya hizmet üretimi sağlayan bir işletme de çalışan personellerin iş kazalarına uğrayıp istenmeyen sonuçların oluşmasını önlemek,emniyetli bir iş ortamı sağlamak amacıyla geliştirilen ve uyulması zorunlu kılınan birtakım tedbir ve kuralların tümüne iş güvenliği diyoruz.

fp Akademi - Faysal PEKTEZEL
spacer

Kalite El Kitabı Ne İçermeli?

Kalite El Kitabı
Kalite standartlarını iyileştirmek isteyen bir kuruluşun anayasa hükmündeki kalite el kitabı şunları içermeli;

1-Kalite Yönetim Sisteminin kapsamı,

2-Kalite Yönetim Sistemi için oluştural dokümante edilmiş prosedürler veya bunlara atıflar

3-Kalite Yönetim Sistemi prosesleri arasındaki etkileşimlerin açıklanması
spacer

Autocad'te Daire (Circle) Çizimi

circle daire
Autocad'te Daire Circle
Autocad'te daire çizimi circle komutu ile yapılır."Home" bölümünden Circle'la tıklanarak daire çizim işlemi yapılabileceği gibi "C" harfi kısayolu ile de yapılabilir.

Circle yani daire komutuna girdikten sonra yarıçap sayısı yazılıp enter tuşuna tıklanırsa girilen istenilen yarıçaptaki daire çizilmiş olur.

"Home" bölümündeki circle'ın aşağıya yöndeki ok sembolu tıklandığında "Center, Radius" "Center,diameter" "2-point,"
"3-point" "Tan tan radius" "Tan,tan,tan" şeklinde adlandırılan daire çizim tipleri açılacaktır.

Bunların ne işe yaradığını açıklayacağız.

Center, Radius: Bu yöntem ile merkezden yarıçapı girilerek daire çizilir.

Center,diameter: Bu yöntem ile merkezden tam çap girilerek daire çizilir.

2-point: Bu yöntem ile merkezden değil de iki uctan teğet geçen tam çap ölçüsünde daire çizilir.


circle çizim tipleri
circle 2-point çizimi


















3-Point : Bu yöntem ile merkezden değil de üç uctan teğet geçen tam çap ölçüsünde daire çizilir.

Tan tan radius: Bu yöntem ile bir açının iki kenarından teğet geçen tam çap ölçüsünde daire çizilir
tan tan radius














Tan,tan,tan: Bu yöntem ile kapalı üç kenardan (Üçgen)  teğet geçen tam çap ölçüsünde daire çizilir.
tan tan tan
















 fp Akademi - Faysal PEKTEZEL
spacer

3.Arapça Kitap ve Kültür Günleri Üsküdar'da Başladı

Üsküdar'da Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan 3.Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri 2 Mart'ta başladı. 11 Mart 2018 tarihine kadar sürecek olan etkinliklere 22 Ülke,55 Yayınevi ve 300 ilim adamı ve yazar iştirak edecek.

10:00 ve 21:00 saatleri arası ziyaretçilere açık olan fuar giriş için ziyaretçilerden herhangi bir ücret istenmiyor.

Bu yıl ki Arapça buluşmalarının sloganı “Geçmişin ihyası, geleceğin inşası için medreselerimiz.” oldu.

3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri organizatörlerinden Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği adına Yakup Alarçin, etkinliğin hedeflerini şöyle açıklıyor: “Türkiye’de Arapça kitap okurları on gün boyunca bayram yapsın, herkesin koştuğu bir kitap şenliği olsun istiyoruz. Tabii bunun yanında İslâm dünyasından ve Türkiye’den katılacak âlimlerle, düzenlenecek ders ve sohbetlerle söyleyecek çok sözümüz olduğunu da belirtmek isteriz. Arapça, İslâm dünyasının çimentosu gibidir. Çünkü müslümanların yaşadığı her ülkede, coğrafyada bu dil üzerinden dinimizi, tarihimizi, kardeşliğimizi konuşabiliriz, güçlendirebiliriz.”



spacer

Tetkik Türleri ve İç Tetkikin Faydaları

Tetkikler iç ve dış tetkik olmak üzere iki şekilde yapılır. Şema olarak aşağıdaki şekilde gösterebiliriz.










Kombine Tetkik:Kalite,Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği gibi iki ve daha fazla farklı disiplinlerdeki yönetim sistemlerinin tetkiki bereber yapılmasına kombine tetkik denir.


İç Tetkik Faydaları

1-Müşteri şikayetlerini azaltıp, memnuniyetini artırır.

2-Yasal uyumluluğu artırır.

3-Sürekli iyileştirme sağlar.

4-İşletmede öz eleştiri kültürünü geliştirir.

5-Üçüncü taraf (belgelendirme kuruluşu) tetkiklere hazırlık sağlar


                                                                                                        fp Akademi - Faysal Pektezel








spacer