Excelde Toplama Formülü Oluşturma

 


Microsoft office programlarından biri olan exceli birçok işlev için kullanmak mümkündür.Bunlardan biri toplama işlem formülü oluşturmaktır. Peki excelde toplama formülü nasıl oluşturulur.

Excel toplama formülü ile seçtiğimiz hücre değeri aralığının toplamını bize vermiş olacak. Otomatik olarak uygulamak istersen formüller sekmesinde işlev ekle butonundan “TOPLA” komutuna tıklaman yeterlidir. Burada seçilen hücreler, otomatik olarak seçilmiş olanlardır fakat sen kendin de toplamak istediğin hücreleri seçebilirsin.


Formülü kendisi yazmak isteyenler için ise bir örnekle gösterelim:


Sonuç hücresine “=TOPLA(B4:B8)” yazdığınız zaman B4 ve B8 arasındaki tüm hücrelerdeki sayılar toplanmaktadır. Eğer sadece bu iki hücre içindeki sayıların toplamını istersen o zaman formül yazarken aralarına noktalı virgül (;) işareti kullanman gerekmektedir. Birden fazla satır olduğunda ise hepsine aynı işlemi uygulayarak tek tek toplamak zahmetli gelmektedir. Bunun için, hücremizin sağ tarafına mouse ile geldiğimizde çıkan artı (+) işaretini son satıra kadar indirip serbest bıraktığımızda, formüller ilgili hücreler arasında her satırda otomatik olarak uygulanacaktır.


Buna ek olarak basit bir yöntemle “=B4+B8” formülünü kullanarak da bu iki hücreyi toplayabiliriz. Excel toplama formülündeki mantığı kullanarak bölme, çarpma ve çıkarma işlemlerini de kolaylıkla yapabilmekteyiz. Örneğin; “=B4-B8” ve “=B4*B8” komutlarındaki gibi.

Yararlanılan Kaynk:toplalent

Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder