Türk mutfağının popüler lezzetlerinden biri olan tantuni Mersin ili özdeşleşmiş bir yemektir. Lavaş ekmeği üzerinde yapılabildiği gibi özel somun ekmek arası da hazırlanabilir.
Dana eti veya Tavuk eti ile yapılır.Dana eti biraz daha maliyetli olduğu için genelde tavuk eti tercih edilir. Maliyet sorun teşkil etmediği durumlarda da kırmızı eti ağır bulup tavuk etini tercih edenler de vardır.
Dana eti ile yapıldığında etin yağsız kıkırdaksız kırmızı renkli dikkat edilir.Tavuk etinin de derisiz kemiksiz olmasına dikkat edillip damarların da ayıklanmasına dikkat edilir.
Ev ortamında da yapılabildiği gibi Türk sokak lezzetlerinde tercih edilen pratik atıştırma seçeneğidir.
Tantuni Nasıl Hazırlanır?
Dana eti mi veya tavuk eti mi tercihi size kalmış.Öncelikle etler şeritler halinde kesilip sonra küçük küpler halinde doğranır.
Midyat'taki Lezzet Durağınız
Midyat Alioğlu Tantuni (tantuni-ci)
Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet Bulvarı No: 217/C (Bulut Pastanesi karşısı)
Sipariş veya İletişim: 0532 575 7947
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder