Şifa Salavatı



Okunuşu: “Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin tıbbi’l-ku­lû­­bi ve devâihâ ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri’l-eb­sâri ve diyâihâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.”

Anlamı: Ey Allah’ım ! kalblerin tabîbi ve devası, vucutların şifâsı, gözlerin nûru ve ziyâsı olan Muhammed’e, âline ve ashâbına salât ve selâm eyle.


İmtihan için bulunduğumuz bu dünyada çeşitli sıkıntılar ve hastalıklarla karşılaşması insan için kaçınılmaz bir durumdur.

Bu durumda Allah'a inanmış ve teslim olmuş Mümin bir kul şifanın Rabbi olan Allah'tan olacağı bilincinde olarak duaya sarılıp Allah'tan şifa ister. Doktora gitme veya ilaçlarını alması gibi sebepleri ihmal etmeden.

Mümin bir kul hastalığının şifası için Rabbine dua edip sıhhat talep etmesi de ibadet hükmündedir.

Dua edip Yüce Allah'tan taleplerde bulunurken Allah'ın sevdiği kulları referans göstermek duanın kabulune önemli bir katkısı olur Allahualem (En iyisi Allah bilir.)

Yüce Allah'ın en sevgili kulu olan Efendimiz Hz. Muhammed (Allahumme Salli Ala Seyidina Muhammmed) müberek ismini dualarımızda bulundurmak Rabbimiz nezninde duamıza artı bir değer katar.

Rabbim hastalık ve sıkıntısı olan tüm Mümin kardeşlerimize şifa versin ve sıkıntılarını gidersin. Amin.

Rabbim Peygamber Efendimize O'nun ailesine ve dostlarına salat ve selam eyle...


spacer